Hva er «runners choice»?

Postet av NM Sprint 2022 den 27. Apr 2022

Hva er ‘runners choice’?

Lørdag skal vi kåre 6 norgesmestere i knockout sprint. Prologen avgjør hvem som går videre til finaleheatene – akkurat som i sprint-langrenn. Men i finaleheatene møter o-løperne på noe som mange ikke har vært borti så ofte. Dette gjelder kanskje spesielt de yngre løperne som debuterer i sprint NM sammenheng.

Løperne møter på ‘runners choice’ eller løperens valg. Midt i løypa deler den seg i 3 forskjellige runder/gaflinger før løypa samler seg igjen mot slutten.

Ett minutt før start blir løperne presentert for 3 ulike kartutsnitt på eget bord adskilt fra de andre. Da har den enkelte 20 sekunder på å bestemme seg for hvilken gafling de mener er raskest. Etter 20 sekunder får alle beskjed om å velge løype. Den enkelt tar kartet uten å se på løypa og går til start. Ingen vet hva de andre har valgt fordi kartene ligger i ulik rekkefølge på hvert bord.

Det ingen løpere vet er når ‘runners choice’ dukker opp. Er det i semifinalen? I finalen? Eller kanskje i begge to?


Her er et eksempel på ‘Runners choice’. Disse 3 kartutsnittene viser gaflingen løperne blir presentert før start før de må velge løype. Bruk 20 sekunder på å studere alternativene og bestem deg for et av dem. Etterpå kan du studere mer og sjekke om det var det beste.

Når løperen starter og ser på kartet ser løypa slik ut. Gaflingen er da en del av hele løypa. Hvem som har valgt det samme som deg vet du ikke før du kommer til gaflingenKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.